Târgul de Crăciun (Weihnachtsmarket)

„Nimic  nu poate apropia inima omului mai mult de Dumnezeu, ca milostenia.” (Sf. Isaac Sirul)

 

Cuprinși de bucuria întâmpinării Praznicului Nașterii Domnului, cu gândul la cei aflați în nevoie, profesori, elevi și părinți ai Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” au deschis porțile Târgului de Crăciun, manifestare cu o tradiție de șase ani în liceu.

Această activitate, parte a Campaniei umanitare „Când iubești, dăruiești!”, urmărește strângerea de fonduri necesare întrajutorării a 30 de copii din Casele de tip familial „Universul copiilor” Rădăuți, „Cireșarii” și „Prietenia” Solca.

Sufletul acestei acțiuni este doamna profesor Anton Elena care cu dăruire, grijă, atenție pentru detalii, motivează copii, părinții și colegii pentru a se implica în organizarea târgului. În acest an, s-au alăturat echipei directorii colegiului: prof. dr. Puiu Adrian-Nicolae și prof. Lăzărescu Luminița, consilierul educativ, prof. Leon-Postolache Miriam, prof. Hrihor Rodica, prof. Mitrofan Nicoleta, prof. Halip Beatrice, împreună cu elevii claselor a VI-a, a X-a E, a XI-a G, a XII-a E și a XII-a G și părinții acestora.

Ca în fiecare an, târgul este un prilej de bucurie, atât pentru organizatori, cât și pentru întreaga comunitate școlară. Dincolo de contextul dificil, generat de pandemie, această activitate este o dovadă că iubirea, empatia, bunătatea, spiritul de întrajutorare sunt valori atât de puternic înrădăcinate în sufletele noastre încât nu pot fi înlăturate de nimic.

Ne dorim ca faptele noastre să vorbească despre: bucuria de a dărui, iubirea aproapelui, credință și iertare, comuniune, speranță și milostenie, iar ajutorul material pe care-l vom oferi să aducă zâmbete pe chipurile copiilor și lumina Nașterii Domnului în sufletele tuturor.

8
4
6
10
12
2021 TdC FOTO
2
PlayPause
8
4
6
10
12
2021 TdC FOTO
2
previous arrow
next arrow