Clubul de voluntariat

ACTIVITĂŢI DE VOLUNTARIAT
C.N. „EUDOXIU HURMUZACHI” RĂDĂUŢI
Profesor coordonator: LITEANU CORNELIA


Activitățile de voluntariat de la C.N. „Eudoxiu Hurmuzachi” se desfășoară în cadrul unui program național: „Strategia Naţională de Acţiune Comunitară” (SNAC). În cadrul SNAC funcționează cercul de voluntariat care are deviza: „NOUĂ NE PASĂ! ÎMPREUNĂ PENTRU O LUME MAI BUNĂ! ”

CE ESTE VOLUNTARIATUL?
Activitatea desfăşurată din proprie iniţiativă de către o persoană fizică prin care aceasta oferă timpul, cunoştinţele şi abilităţile sale în folosul comunităţii, fără a fi recompensată material, în domenii variate cum ar fi: social, sănătate, cultural, civic, protecţia mediului, etc.

În cadrul cercului de voluntariat de la C.N. „Eudoxiu Hurmuzachi” care are deviza: „NOUĂ NE PASĂ! ÎMPREUNĂ PENTRU O LUME MAI BUNĂ!” voluntarii participă la numeroase activităţi de voluntariat dintre care amintim:
– obţinerea unor sponsorizări pentru ajutorarea persoanelor cu situaţie materială precară.
– distribuirea de pachete cu produse alimentare haine şi jucării copiilor defavorizaţi şi bătrânilor singuri.
– organizarea unor expoziţii şi a unor spectacole împreună cu copiii de la centrul de zi geppetto și de la așezământul sf.ierarh leontie.
– realizarea şi mediatizarea unor materiale pe teme legate de: alimentaţia sănătoasă alcool droguri fumat violenţa în şcoli

Activitățile de voluntariat se desfășoară în parteneriat cu următoarele organizații și instituții:
SAVAȚI COPIII, CENTRUL DE ZI GEPPETTO, AȘEZĂMÂNTUL „SF. IERARH LEONTIE”

partenariat SALVATI COPIII
gradinita MICUL PRINT
gradinita MICUL PRINT 2
GEPPETTO6
GEPPETTO5
GEPPETTO4
GEPPETTO3
GEPPETTO2
GEPPETTO
familii defavorizate
fam. OLARU 3
fam. OLAR2
fam. OLAR
fam. NOLD
donatii brazi
DIANA ,FLORIN,ROXANA
campanie -zimbet2
campanie -zimbet
campanie -zimbet 3
camp. zimb. 2
ASEZAMANT SF. IERARH LEONTE
ASEZAMANT SF. IERARH LEONTE. 3jpg
ASEZAMANT SF. IERARH LEONTE. 2jpg
PlayPause
partenariat SALVATI COPIII
gradinita MICUL PRINT
gradinita MICUL PRINT 2
GEPPETTO6
GEPPETTO5
GEPPETTO4
GEPPETTO3
GEPPETTO2
GEPPETTO
familii defavorizate
fam. OLARU 3
fam. OLAR2
fam. OLAR
fam. NOLD
donatii brazi
DIANA ,FLORIN,ROXANA
campanie -zimbet2
campanie -zimbet
campanie -zimbet 3
camp. zimb. 2
ASEZAMANT SF. IERARH  LEONTE
ASEZAMANT SF. IERARH  LEONTE. 3jpg
ASEZAMANT SF. IERARH  LEONTE. 2jpg
previous arrow
next arrow

IMPRESII ALE UNOR VOLUNTARI:

Am participat la activităţile de voluntariat pentru că ne pasă de soarta celor singuri, nefericiţi şi nevoiaşi.Am încercat ,de asemenea, să facem ca şi celor de lângă noi(colegi,profesori,părinţi,oameni de afaceri)să le pese.

MIRELA
Această experienţă a fost de fapt o provocare pentru noi ca participanţi la proiect pentru că am învăţat să lucrăm în echipă, am vazut că dacă scopul este unul important, putem colabora foarte bine, putem trece peste neânţelegeri.

ALINA
Am trăit emoţii greu de explicat în cuvinte: a fost un sentiment de împlinire, simţind că scopul muncii noastre a fost atins, că am reuşit să aducem câteva clipe de bucurie în sufletele acestor oameni. ELENA
Toate aceste situaţii şi trăiri ne-au dat curaj să participăm şi la alte activităţi de acest gen în cadrul altor proiecte de voluntariat.

DANIELA
„Nu există lucruri măreţe, doar lucruri mici cu o dragoste mare.”

Resurse:
Planul anual de acțiune SNAC 2014-2015


HABITAT PENTRU UMANITATE

Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) este o mişcare creştin-ecumenică, non-profit care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate. Organizaţia a fost fondată în 1976 în SUA de către Millard şi Linda Fuller şi a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială, de voluntariat şi de implicare socială a comunităţilor locale.

Habitat cheamă toţi oamenii, indiferent de statutul lor social sau economic, să lucreze împreună, în parteneriat, pentru a atinge acest scop de a elimina locuirea substandard. La nivel global Habitat for Humanity Internaţional a construit peste 350.000 de locuinţe sigure, decente şi accesibile. Peste 1,75 milioane de oameni din mai mult de 3.000 de comunităţi din 100 de ţări din întreaga lume au beneficiat de programele Habitat. Vieţile lor au fost definitiv schimbate.

Habitat for Humanity este o prezenţă activă în România prin programele la nivel naţional şi prin organizaţiile Habitat afiliate din Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Craiova, Comăneşti şi Cumpăna. Până în acest moment, mai mult de 1650 de familii nevoiaşe din România au beneficiat de sprijinul organizaţiei Habitat for Humanity România.

Cum funcţionează? Prin munca voluntarilor şi donaţii financiare şi materiale, Habitat for Humanity reabilitează şi construieşte locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ. Familiile acceptate în programul Habitat trebuie să participe activ la ridicarea propriei case şi la casele celorlalte familii beneficiare din comunitatea lor. Habitat for Humanity nu face cadou locuinţele pe care le construieşte. Întregul program Habitat este orientat spre responsabilizarea familiilor şi a comunităţii. Odată lucrarea terminată, costurile de construcţie sunt achitate de familiile beneficiare în rate lunare, pe o perioadă de până la 20 de ani, fără profit. Odată ce costurile de construcţie sunt achitate, familia intră în proprietatea deplină a locuinţei. Sumele încasate se consolidează în „Fondul pentru umanitate”, un fond rotitor, prin care ulterior se pot demara alte lucrări şi se vor ajuta mai multe familii. Aceleaşi principii se aplică şi în cadrul programelor de renovare.

Voluntariatul extern va fi mai redus decât în cazul construcţiei unei case noi, însă responsabilizarea familiei beneficiare rămâne aceeaşi. Achitarea costurilor reabilitării sau renovării se face pe o perioadă de până la 5 ani, după acelaşi principiu: fără profit. 

Habitat for Humanity România participă la ”Școala altfel”. Ne-am înscris în cursa pentru “Școala altfel”, pregătind o serie de evenimente la nivel local pentru tinerii din comunitățile în care se desfășoară programe Habitat for Humanity. Elevii vor merge pe șantierele organizației, vor interacționa cu voluntari internaționali, precum și cu familiile beneficiare din județele Bihor, Cluj, Bacău, Dolj şi Suceava.

Habitat for Humanity Rădăuți organizează workshop-uri, prezentări și seminarii despre voluntariat cu accent pe activitățile sale, la câteva școli generale, dar și la două colegii din municipiu: Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi. De asemenea, vor organiza vizite pe șantier cu elevii de la școlile generale, precum și sesiuni de lucru cu peste 100 de elevi.

Habitat for humanity3
Habitat for humanity2
Habitat for humanity
PlayPause
Habitat for humanity3
Habitat for humanity2
Habitat for humanity
previous arrow
next arrow

Prezentări ale voluntarilor: