Diverse

Conferința „Drepturile tinerilor – provocări și perspective”, la Bibliot… Conferința „Drepturile tinerilor – provocări și perspective”, la Biblioteca din Rădăuți Joi, 19 septembrie, s-a …

ASTRE – „Toți suntem egali!” …

       „Toți suntem egali! “… acesta a fost principiul și titlul activității pe care Asociația Tinerilor Responsabili – ASTRE, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți au realizat-o în parteneriat, în cadrul proiectului educaţional „Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor rasupra copiilor şi tinerilor desfăşurat de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – Secţiunea România (FICE).

       Miercuri, 13 noiembrie 2019, la Biblioteca Municipală “Tudor Flondor” Rădăuți, peste 100 de elevi de la cele trei colegii rădăuțene, coordonați de prof. Băeșu Aspazia, prof. Puiu Loredana și prof. Donisan Anca, s-au confruntat cu atât de actuala problemă a discriminării. Zece elevi-actori au încercat, prin metoda teatrului-forum, să-i sensibilizeze pe colegii lor și să-i facă să conștientizeze pericolul pe care acest fenomen îl reprezintă, atât la școală cât și înafara ei.

       Marele câștig al activității a fost faptul că elevii au ieșit din rolul de simpli participanți-spectatori și au intrat în cel de participanți implicați, dornici să schimbe mentalități și atitudini.

       Concluzia zilei:

discriminarea e un „munte” ce nu poate fi mutat decât daca o faci piatră cu piatră!